David Okurka

01.09.2017 22:22

Ahoj Davide, do sezóny jsme vstoupili třemi výhrami a jednou remízou. S tím asi panuje v kabině spokojenost, je to tak?

Ahoj Lucie,

chtěli jsme samozřejmě vyhrát 4x, ale i takový bodový zisk znamená vcelku dobrý start do sezóny.

Když by nám někdo před sezónou řekl, že budeme mít po 4 zápasech na kontě 10 bodů, určitě bychom to brali.

Pojďme si rozebrat jednotlivá utkání. Začínali jsme proti Dukovanům, ty se předvedly ve velmi dobrém světle. Jak těžký to byl zápas z Tvého pohledu?

Dukovany se jako nováček prezentovaly dobrým fotbalem, mají ve svém středu velice šikovné hráče a určitě se v soutěži neztratí.

V jejich kádru působí i exligový Ivo Koníř, kterého jsi nejčastěji strážil právě Ty. Jak těžké ho bylo ubránit, či odstavit od míče?

Před zápasem mě trenéři upozornili, že tam někdo takový je. Ukázalo se však, že slavná minulost mu tento zápas nevyhraje. Snažil jsem se mu hrát do těla a různými, občas ne moc fotbalovými, zákroky mu tento zápas znepříjemnit.

V dalším zápase přijela Želetava, ta se oproti poslednímu zápasu v minulé sezóně značně zvedla, co myslíš? Co bys viděl jako hlavní důvod toho, že se nám nepovedlo dovést dobře rozehrané utkání do vítězného konce?

Do týmu Želetavy se vrátily jejich dlouholeté opory a na výkonu to bylo znát. Utkání jsme měli velmi dobře rozehrané, bohužel jsme se o vítězství našimi individuálními chybami sami připravili. Toto utkání jsme měli zvládnout více takticky.

První výjezd nás čekal do Náměště. I další nováček soutěže byl těžkým protivníkem, ale po dobrém výkonu jsme dokázali vyhrát. Jak na Tebe tento celek působil? Může se pohybovat v nejvyšších příčkách tabulky, jak bylo odborníky odhadováno?

Čekal jsem, že Náměšť bude černým koněm soutěže, vždyť minulý rok suverénním způsobem propluli 1. B třídou.  V týmu Náměště působí celá řada velmi dobrých fotbalistů, proto jsme se na ně museli velmi dobře připravit a celý zápas předvádět nadstandardní výkon.

No a zatím v posledním souboji jsme si poradili s Budějovicemi. Co říkáš na jejich proměnu, utkali jsme se s nimi po dvou letech…

Tento tým bude mít velkou starost s tím, aby se udržel v soutěži. Mají velmi mladý tým, kterému bude nějaký čas trvat, než dosáhne potřebných kvalit.

V létě jsme sehráli pouze jedno přátelské utkání, přesto se to na našich výkonech nijak neprojevilo. Neobávali jste se třeba nesehranosti nebo pomalého rozjezdu?

Když jsem se před sezónou podíval na soupisku našeho týmu, měl jsem strach spíše z toho, abych si měl v kabině kam sednout.

V příštím zápase jedeme do Třebíče, která minulý rok naší neporazitelnost ukončila. S jakými ambicemi pojedeme na jejich horkou půdu?

Do Třebíče pojedeme pro 3 body, i když nás určitě nečeká jednoduché utkání.

S tímto týmem se vždy hrála zajímavá utkání plná fotbalovosti, je to vzhledem k tomu, že vyznávají také ofenzivní styl hry, oblíbený soupeř?

Třebíč se vždy snažila tým hodně omlazovat, bude to opět souboj dravého mládí proti zkušenostem a kilogramům.

Po 4 kolech se na vršku tabulky pohybuje Želetava, Žďár, Šebkovice… Tedy týmy, které v minulé sezóně bojovaly na opačném pólu, co na to říkáš? Bude podle Tebe platit, že letošní ročník A-třídy nebude mít favorita?

Tento ročník bude opravdu zajímavý, každý může porazit každého.

Podařilo se nám posílit o pro našeho fanouška známá jména, všechny už nějaké ty pletky s naším týmem měly. Byla o to snazší jejich aklimatizace v kabině i na hřišti?

Všichni tito kluci, co se k nám do týmu vrátili, moc dobře věděli, kde je to nejlepší fotbalové i mimofotbalové prostředí a kam se mají vracet!

Je při současné šířce kádru cítit v týmu taková ta zdravá rivalita, kdy nikdo nemá místo v sestavě jisté? To nás může v dobrých výkonech jenom posouvat, je to tak?

Přesně tak, každý musí makat, protože na jeho místo v sestavě čeká někdo další, určitě je tato situace velmi pozitivní ve srovnání s minulými ročníky. Trenér to ale někdy nemá jednoduché ukočírovat tolik hvězd J

Ty jsi po návratu do Herálce začínal v útoku, poté ses přesunul do obrany no a teď je z tebe lupič míčů. Sedlo Ti tohle místo nejvíce? Jak vůbec vznikla myšlenka dát Tě na tento post?

S touhle myšlenkou za mnou přišel trenér Míra Kučka. Hráli jsme utkání, na které se nás moc nesešlo, a tak si vzpomněl, že jsem ve středu zálohy hrával kdysi v dorostu. S tímhle postem nemám problém. Zjistil jsem, že roky nezastavím, s mladýma už se honit nemůžu, tak to musím hrát hlavou a trochu důrazně.

Dali jste si před začátkem ročníku v kabině nějaký cíl, který byste chtěli splnit nebo se budete snažit hrát a uvidíte, na co to bude stačit?

Určitě se budeme chtít pohybovat v horních patrech tabulky, na co to bude stačit, to ukáže čas.

Přemýšlí se při současné generaci, která zraje do ideálního věku, o nakouknutí do elitní krajské soutěže?

Náš kapitán Vojta Uchytil vyhlásil cíl na postup do Krajského přeboru, protože takové dálky, jaké se jezdí tento rok v 1. A třídě, se už nikomu nechtějí absolvovat .

Davide, děkujeme za rozhovor, ať se Tobě i celému týmu vede i nadále!

Děkuji Lucie za práci věnovanou nejen tomuto webu, ale i všemu, co pro herálecký fotbal děláš. Ať se Ti také daří!