Dobronín - Herálec

29.07.2020 11:24

Z VENKOVNÍHO HŘIŠTĚ OPĚT S PŘÍDĚLEM! VYSOKOU PORÁŽKU ŘÍDIL SEDLÁČEK!

Druhý venkovní duel pro nás znamenal cestu na horkou půdu Dobronína. Ten se spolu s námi přesunul z vedlejší skupiny, když mu těsně unikl postup o soutěž výš. Z úvodních zápasů vytěžil tým z Jihlavska bod za domácí remízu s rezervou Vrchoviny.

Oproti minulému týdnu udělal trenér Cach v základní jedenáctce 2 změny – nemocného Ryse nahradil Slováček a po dlouhém karetním trestu se objevil na bekovi místo Bureše Veselský. K dispozici nebyl Ptaszek, bledě to vypadá pro zbytek podzimu se zraněným Holcem. Na lavici náhradníků usedli Bureš se Suchým.

Za horkého počasí byla první šance domácích jakousi předzvěstí obrazu celého utkání. Po ztrátě Cacha zatáhl balon do vápna Sedláček, se střelou však váhal a nakonec zakončoval Smejkal mimo tři tyče. Naši hráči do utkání naskočili vlažně, dlouho nebyla k vidění nějaká smysluplná akce. Až když si nakrátko ťukli rozehrávku standardky Kovář s Cachem, mířil přesný centr na Slováčka, těžké zakončení slabší nohou skončilo v dobré pozici v ochranné síti. Balon za obranu na Sedláčka vystihl Forchtsam a jeho odkop propadl až za stopery domácích, k zakončení se probíjel Boháč, nadvakrát hradbu těl ve vápně nepřekonal. Poté předvedl skvělý balanc s míčem ve vzduchu Hamák, hra se přesunula až na druhou stranu na Cacha, jeho pobídku nedokázal v letu usměrnit osamocený Uchytil. Míč jsme drželi častěji na kopačkách, zlozvyk, který nás trápí už nějaký ten pátek, však pokračoval i tento zápas. Neustále jsme cpali míče do přehuštěného prostoru a počínali jsme si tak stejně, jako naivní houbař v aktuálně hojně rozjeté houbařské sezoně, který vleze do rajonu, kde je dalších X lidí, to asi také košík příliš nenaplní.... Po jednom takovém pokusu protlačit balon na metru čtverečním skrz dvacet nohou přišel trest. Rozběhnutého Horáčka nezastavil Veselský, utaženou ránu vytěsnil Forchtsam, bohužel pouze k jedinému dobíhajícímu Sedláčkovi, kterého jsme ze hry úplně vypustili a ten neměl problém v 18.minutě poslat Dobronín do vedení 1:0! Z předešlého nezdaru jsme se nepoučili a i o chvíli později jsme jen přihlíželi dlouhému nákopu Cinka a doběhnutí míče Sedláčkem, jeho dva pokusy vytěsnil Forchtsam na roh. Výborný balon od rohového praporku na zadní tyč si našel Horáček, na jehož náběh nestihl zareagovat Veselský a ve 20.minutě to bylo 2:0! To nás naprosto vykolejilo, domácím stačilo vyčkávat na naše ztráty a čtvrthodina hrůzy pokračovala. Dlouhý aut vyrazil likvidovat Forchtsam, míč vyboxoval nešťastně do dobíhajícího Sedláčka a ten si připsal další snadný gól v naší síti, 29.minuta 3:0! Vše dovršila 32.minuta, opět dlouhý pas za obranu, ke kterému měl vyběhnuvší Forchtsam dále než Sedláček, který mu tak udělal kličku a pohodlně zakončil do prázdné branky, 4:0! Dobronín si vystačil s dlouhými nákopy, s kterými jsme se zkrátka nepopasovali. Po dalším takovém Horáček našel Laňku, střelu vyrazil Forchtsam a dorazit za pouhého dohledu našich obránců stihl opět Laňka, i tentokrát však narazil na Forchtsama. Až ke konci poločasu jsme se probrali a konečně se dostali do ohrožení Jonáše. Důraz uplatnil Kovář, ulička na Hamáka byla příliš dlouhá a Jonáš byl u míče včas. Poté jsme poslali míč do vápna, kde ho nešikovně odklízel s přispěním ruky Hlávka, odpískáno nebylo a kupodivu k nařízení penalty nestačilo ani následné zakončení Boháče z bezprostřední blízkosti, které bylo zastaveno taktéž horní končetinou. Před odchodem do kabin tak arbitři přispěli ke vzplanutí emocí.

Druhá půle přinesla stejný obrázek, my jsme chtěli hrát fotbal a Dobronín jen čekal na brejky. Neměli jsme co ztratit a zpřesněná kombinace přinesla v 52.minutě snížení. Uchytil si dobře pokryl míč a byl stažen Hlávkou, ze zhruba třiceti metrů se opřel do balonu Okurka a stejně jako minulý týden rozvlnil z přímáku síť, 4:1! Světlý moment našeho středopolaře málem přišel vniveč o chvíli později, při rozehrávce ztratil míč a klasika – Pospíchal dal dlouhý balon na Sedláčka, kterého nezachytil Černý, z boku však ostrostřelec domácích mířil vedle. Zlepšit rozehru se podařilo Okurkovi při obloučku do vápna na Uchytila, kapitán si mrštně obhodil Hlávku, ale z úhlu prostor na zadní tyči netrefil. Černému se poté povedlo vyvézt balon přes celou polovinu hřiště a vybojoval faul před šestnáctkou, utaženou ránu Boháče do odkrytého koutu skvěle vyrazil Jonáš. Když jsme se nadechovali k tomu, že bychom alespoň mohli ještě trochu zdramatizovat utkání, přišla po ojedinělé návštěvě naší půlky další laciná chyba. Šťastné utkání neodehrál ani jinak v bráně jistý Forchtsam, když uspěchal rozehrávku a Veselský nezachytil jeho výhoz, Sedláček si to šinul do vápna, kde ho nemilosrdně zbytečně zkosil Kovář. K exekuci z penaltového puntíku se postavil Cink, Forchtsam sice vystihl směr střely, ale přesný zásah k tyči vytěsnit nedokázal, 66.minuta 5:1! Zareagovat mohl po přesné přihrávce Břízy Cach, obtočil se kolem strážce, ale bodlem rozvlnil pouze boční síť. A i poslední branka v naší síti se urodila s naší asistencí. Na půli jsme ztratili balon, výborně hrající stoper Hlávka, který nedal za celý zápas Uchytilovi ani metr prostoru vyvezl kulatý nesmysl po lajně až před naše vápno a osamocenému Sedláčkovi přistála další gólová čárka na účtu, který byl možná rozsáhlejší, než na pozápasových oslavách, 75. minuta 6:1! Pokud aktuálně pomýšlí některý z našich hráčů nad změnou zaměstnání, mohl by zauvažovat nad prací někde u kopírky, kopírovat stále stejné chyby, to nám totiž šlo v nedělním odpoledni náramně. Asi každý si domyslí, jak padl závěrečný gól – po kombinaci ztráta ve středu hřiště, dlouhý balon na Sedláčka a odchod Forchtsama pro balon do sítě, 82.minuta 7:1!

Dobronín vsadil vše na brejky, a to na nás stačilo. Umřeli jsme na fotbalovost a tristní výkon obránců, kteří se dostatečně nezajišťovali, herní pole bylo natažené, nedostupovali jsme protihráče včas, to byla slast pro Sedláčka a spol. Když už to vypadalo, že alespoň ve druhé půlce zabereme, přišla další hloupá chyba. Na venkovních hřištích oba soupeři předvedli totožný fotbal, z Počítek jsme se však nepoučili. Dobronín zvítězil zaslouženě, jejich hráči podali kompaktní výkon a předvedli, jak uspět s jednoduchým fotbalem. Tato prohra je stejná, jako prohra o gól, jen to hůře vypadá J, proto není třeba věšet hlavu, v neděli se hraje zase a čeká nás rezerva Vrchoviny, úvodní výkop již v 16:00!