Stanislav Suchý

24.12.2016 22:22

Ahoj Stando, vítej zpátky v našem týmu! Jaké jsou Tvé bezprostřední pocity po stvrzení kontraktu?

Zdravím tě Lucie, díky za přijetí. Samozřejmě jsem rád, že se vše vyřešilo před svátky a dospěli jsme s klubem k dohodě. Návrat se pekl prakticky celý podzim, takže mě těší, že je vše definitivní.

Určitě jsme nebyli jediní, kdo stál o Tvé služby, pochválit tedy musíme především management našeho klubu. Co Tě přimělo k návratu na rodné hřiště?

To máš pravdu, o pár nabídkách se v éteru spekulovalo, ale nabídce, se kterou přišel Herálec, se nedalo konkurovat. Není nic víc než pivo a párek po zápase. Dalším rozhodujícím faktorem bylo, že jsem si chtěl ještě párkrát sednout v kabině vedle Černocha (druhého nejlepšího obránce, který tu kdy hrál po legendárním Havlíkovi).

V návaznosti na Tvojí soukromou profesi se v zákulisí spekulovalo nad možným přestupem do Zbrojovky Brno, viděn jsi byl například s Janem Polákem, co je na tom pravdy?

Toto jsou pouze spekulace a pokud jsem byl vidět s panem Polákem, tak se vždy jednalo o pracovní povinnosti.

Několik zápasů našeho týmu jsi viděl na vlastní oči, můžeš tedy hodnotit. Co říkáš na aktuální postavení v tabulce a herní projev mužstva?

Hodnocení z mé strany musí být kladné. Trenérské duo dalo dohromady silný mančaft, který je postavený převážně na domácích odchovancích a to je za mě cesta, kterou se měl Herálec vydat již dříve. Herní projev jako takový byl na velmi dobré úrovni, snad jen ta koncovka má ještě mezírky. Věřím, že hlavně Vojtovi ukážu pár triků, jak trefit zařízení.

Před Tebou i celým týmem stojí výzva v podobě zimní přípravy. Připravuješ se nějak na tréninkový proces sám nebo do toho vlétneš přímo z gauče?

Zatím se připravuji pouze psychicky.

Jaké jsou Tvé osobní cíle? Chceš se porvat o místo v základní sestavě či jsi smířen s úlohou vyčkávajícího zabijáka?

Osobní cíle žádné nemám. Mám před sebou spoustu naběhaných kilometrů a až potom se uvidí co a jak. Samozřejmě vím, že to bude dlouhá cesta, ale jednou bych se chtěl vrátit do základní sestavy a být přínosem pro mančaft. Kdy to bude? Toť otázka

A co cíle týmové? Kam by ses chtěl v budoucnu s týmem podívat, je to KP, který Ti v minulosti o kousek utekl?

Bohužel letos už mají poměrně velký bodový náskok Kouty, takže nemáme vše ve svých rukou, ale věřím, že pokud se do KP nevrátíme letos tak příští sezonu ano. Aktuálně si myslím, že z hlediska sportovního i ekonomického je to nejvyšší soutěž, kam se můžeme podívat. Ale, kdo ví co bude za pár měsíců?

Prozraď nám, jak jsi trávil fotbalovou pauzu? Cukaly Ti občas nohy při pohledu na hřiště?

Celé ty tři roky jsem se více méně věnoval zaměstnání a moc volného času nezbývalo. Když byla chvilka snažil jsem se aspoň docházet na páteční fotbálky v Brně, ale vždycky když jsem viděl jak kluci poletují v Herálci po hřišti a kouká na ně 300 věrných fanoušků tak jsem měl chuť si nazout kopačky. Snad se mi to co nejdřív splní.

Jsi velkým fanouškem Sparty Praha. Budeš, díky jeho zranění, na stejné startovní čáře jako Tomáš Rosický. Troufáš si odhadnout, kdo z Vás se bude na konci sezóny chlubit větší porcí odehraných minut?

Podle mých informací, by měl Tomáš zahájit přípravu nejpozději 9.1., takže bude mít trošku náskok J Odhadnout si netroufám, ale výhra pro nás oba bude, když během jara zvládneme celých 90 minut.

Oba týmy Tvého srdce stráví zimu na třetím místě tabulky, kdo v červnu bude výš, Herálec nebo Sparta?

Přáním je aby se mohl slavit titul jak na Letné tak v Herálci. Skončí tedy na stejné pozici.

Brzy vyprší osmiměsíční trest pro kustoda Peňáze. Co myslíš, podaří se Ti vstřelit první branka po návratu dříve, než bude vykázán opět mimo lavičku?

Bude to hodně těžké, protože jak znám Pepu moc času mi nedá. Bylo by fajn oslavit první branku s ním na střídačce.

Když jsou ty Vánoce, co bys popřál všem našim fanouškům?

Hlavně zdraví, pohodu a spokojenost do života. Věřím, že jim  naše hra výsledky pomůžou ke spokojenost.

Stando, děkujeme za rozhovor! Přejeme povedený návrat na domácí trávník!

Taky děkuji, budu se těšit na hřišti.