DUKOVANY - HERÁLEC 0:1

04.08.2021 12:07

JEDEN ZA VŠECHNY, VŠICHNI ZA JEDNOHO! JEDENÁCTKA STATEČNÝCH VYVÁLČILA CENNÉ VÍTĚZSTVÍ!

Před zápasem v Dukovanech měl trenér Cach oproti prvnímu klání naprosto odlišné starosti. Jestliže minulý týden se rozhodoval, koho na hřiště vyslat v úvodní jedenáctce, v sobotu řešil spíše koho z 11ti možných postavit na jaký post. Počet omluvenek, ať už z pracovních či zdravotních důvodů, se totiž zastavil na čísle 9, takže jsme s potěšením přivítali k nástupu na plac způsobilého Bureše a nováčka v našem dresu Zobače, který přichází z Jimramova. Do brány se od úvodní minuty postavil Lachman, na post stopera se zatáhl Okurka a ze zálohy směrem vzad putoval i Hamák. Před stopery se naopak vysunul Kovář, který doplňoval Bureše s Boháčem, křídla pak obsadili Suchý se Zobačem a na hrot se vysunul Solnička. Na lavičku náhradníků usedl pouze náhradní gólman Chmelík.

Než jsme se stihli na hřišti zformovat, Dukovany zahodily tři gólové šance, při kterých ani netrefily zařízení. Když si hráči stihli osahat pro mnohé nezvyklý post, začali jsme směrem dopředu hrozit i my, ale žádná ze šancí se rovněž neujala. Nejblíže byl Boháč, který však vysoko přestřelil. Domácí byli lepším týmem, předváděli daleko fotbalovější výkon, my jsme však pozornou defenzivou plnili jasný cíl – neinkasovat. V poločase se šlo do kabin za nerozhodného stavu, s čímž jsme mohli být jednoznačně spokojenější my. Po přestávce jsme vyběhli na trávník se smělejšími plány, dvě tutovky během pár minut se nám však proměnit nepodařilo. Iniciativu tak opět převzal domácí soubor, museli jsme řešit několik závarů, Lachman s obětujícími se zadáky však byl pokaždé úspěšný. Lekci z produktivity uštědřil soupeři nejmladší hráč v našem dresu, domácí zadáci si tak dlouho pohrávali s balonem přihrávkami před vlastní bránou, až ho vypíchl Solnička a s naprostým přehledem poklidil kulatý nesmysl přesně k tyči! Půl hodiny před koncem jsme tak šli do jednogólového vedení a samozřejmě bylo naším úkolem ještě více zpevnit defenzivu. Výborný zápas odehráli Okurka s Burešem, kteří skvěle pozičně vykrývali prostory. Dukovany se tlačily dopředu, takže se nabízelo několik brejkových příležitostí, ty se nám však již proměnit nepodařilo a když jsme ustáli závěrečný tlak, mohli jsme oslavit první letošní vítězství!

Hráči se v sobotním horkém odpoledni vydali ze všech sil, i když někteří ke konci zápasu již tahali nohy, dokázali jsme se semknout a i ve značně okleštěné sestavě jsme doslova vykopali tři body! Dukovany byly na hřišti tím lepším týmem, ale střelecká nemohoucnost je stála bodový příspěvek do tabulky. Je však nutné stát nohama pevně na zemi a již se soustředit na další domácí zápas, kdy budeme chtít potěšit, věříme, početnou diváckou kulisu. Nebude to však lehké, na naše hřiště zavítá půlmistr minulého ročníku z Počítek, který bude chtít utnout neúspěšný start soutěže! Doufáme, že naplníte divácké ochozy a vytvoříte skvělou atmosféru, která našim borcům pomůže v cestě za dalšími body!