Herálec - Kouty 0:4

19.10.2020 12:58

TVRDÁ LEKCE Z PRODUKTIVITY! OD KOUTŮ JSME DOMA UTRŽILI OSTUDNÝ DEBAKL!

První říjnovou neděli jsme přivítali na domácím hřišti TJ Kouty. Hostům opírajícím se o střelce Neumanna patřila před zápasem osmá příčka, když na nás ztráceli dva body. Opět velké starosti se sestavou měl trenér Cach, který nemohl počítat s distancovaným Holcem, nemocnými Uchytilem a Zobačem a k dispozici nebyl ani Žejdlík. V bráně tak naskočil Lachman a do středu zálohy Ptaszek, na hrot se vrátil Boháč a post křídelníka obsadil Solnička. Hluboko do hráčského kádru jsme sáhli pro Cacha a Cestra, kteří byli připraveni na lavičce náhradníků společně se Suchým, Chmelíkem a Kučerou.

Za pěkného fotbalového počasí bylo prvních deset minut z obou stran spíše oťukávacích a hrálo se především mezi vápny. Jako první se k ohrožení branky dostali hosté, to když Veselský ztratil míč při rozehrávce a mezi stopery si na přesný pas naběhl Roušar, na jeho centr si naskočil nikým nehlídaný Coufal, hlavičku ukryl do rukavic Lachman. Poté neudržel balon Boháč, obranný odkop Růžičky za sebe tečoval Černý do běhu Roušarovi a situace se opakovala, po jeho centru opět hlavičkoval Coufal, ale ani tentokrát Lachmana nepřekonal. Při naší první vážnější akci zvonilo břevno, Boháč na půli sklepl pro Solničku a po přihrávce Slováček přenesl hru na Štěrbu, ten se dokázal dostat do vápna a po zasekávačce orazítkoval horní tyč Chvátalovy branky, dorážet mohl Boháč, ale hlavičku poslal přímo do náruče brankáře. Kouty těžily z našich chyb, když ztratil zaskakující kapitán Boháč, dostal se do úniku Parma, rychlý kontr utnul skluzem Černý, který tak nepustil přihrávku na dobíhající protihráče. V lepším světle se ukázal Boháč při průnikovce na Ptaszeka, který mohl postupovat sám na bránu, vinou zranění však nezvládl přihrávku doběhnout a vyběhnuvší Chvátal založil první gól hostů. Dlouhý balon prodloužil Neumann na rozběhnutého Coufala, jehož přesný centr našel právě volného Neumanna, který již dokázal Lachmana překonat, 23.minuta 0:1! Po inkasované brance došlo na střídání Ptaszeka, ve středu pole ho nahradil Cach. Pokračovali jsme v nevýrazném výkonu, přechod do útoku od nás byl pomalý, nedokázali jsme vpředu podržet balon a hráči si možná až příliš k srdci vzali vládní nařízení, kromě zpěvu však vynechali i mluvení a na hřišti bylo ticho jak v kostele. Navíc ve 31.minutě bylo ještě hůře, Lachman svým výkopem našel pouze osamoceného Parmu, který ihned vyslal na hranici ofsajdu číhajícího Neumanna, pro kterého nebyl problém udělat Lachmanovi kličku a pohodlně zakončit do prázdné branky, 0:2! Navýšení manka nás alespoň trochu probudilo a po pěkném obloučku za obranu od Slováčka a přihrávce Boháče pálil ve vápně Solnička, střelu mířící k tyči ztečoval obránce na roh, po kterém si na odrazku počkal Slováček a překonal Chvátala, proti snížení však byl na brankové čáře Růžička. Velkou šanci jsme měli po rohovém kopu Boháče, kdy byl na zadní tyči přidržen Černý Semrádem, po chvilce váhání ukázal sudí Kubeš na penaltový puntík. K exekuci se překvapivě postavil Veselský, ostrou ránou vysoko přestřelil branku a odmítl snížení. Krátce před poločasovou přestávkou mohlo být rozhodnuto, nedařilo se nám získávat odražené míče a po jednom takovém neúspěšném souboji poslal přihrávku Semrád na zadní tyč pro osamoceného Neumanna, ten naštěstí pro nás trefil pouze boční síť, i tak ale odcházeli do kabin daleko spokojenější hosté.

O přestávce muselo být v kabině rušno, protože po nástupu do druhé půle jsme přikovali soupeře před jeho branku. Velkou šanci měl po vyvezení Veselským Boháč, který si chytře pustil balon okolo stopera a postupoval sám na branku, stíhaný Růžičkou zvolil střelu z vápna, s nadějnou šancí naložil bídně a odevzdal Chvátalovi míč do náručí. Poté vysunul Slováček obloučkem znovu Boháče, kličkou se zbavil protihráče a vrátil zpět na nabíhajícího Slováčka, jeho pokus špičkou kopačky zastavil tváří vyběhnuvší Chvátal. Brankář hostů si pak vybral slabší chvilku, když vyběhl pro míč k rohovému praporku, kde však byl rychleji Hamák, přihrával pod sebe na Slováčka a ten ještě na lépe postaveného Cacha, před ním zasáhl Navrkal, jinak by zakončoval do opuštěné branky. Hamák se snažil rozběhat lajnu a dařilo se mu to, když mu přihrál Solnička, dokázal se dostat až před bránu, kde počkal na dobíhající spoluhráče, před Boháčem odehrál Růžička pouze ke Štěrbovi, ten však stejně jako Kovář nedokázal prostřelit obranný blok. Všechna snaha přišla vniveč v 53. minutě, kdy Kouty udeřily z jejich typické akce. Nákop prodloužil Neumann na rozběhnutého Coufala, který se ocitl za zády Černého a neměl problém znovu prostřelit Lachmana, 0:3! To pro nás byl hřebíček do rakve a po zbytek zápasu jsme se na hřišti už pouze hledali. Navíc jsme kupili triviální chyby, jako když u lajny ztratili míč Solnička s Hamákem, na pas za obranu špatně vyběhl Lachman a Coufal přidal svoji druhou branku v zápase, 66. minuta 0:4! Je jasné, že za takového stavu se již hraje hodně těžko, někteří se však po ztrátách míče vraceli zpět k bráně chůzí, což si ale spletli s nedělní poobědovou vycházkou, protože se stále hrálo a koledovali jsme si o ještě větší brankový příděl. Jako když jsme vypustili odražený balon ve středu pole a Vrzal tak mohl vybídnout k hattricku Coufala, toho tentokrát vychytal Lachman. Že to zkrátka nebude náš střelecký den podtrhl po dobré práci Slováčka Boháč, který pálil v dobré pozici vysoko nad. Potupného bůra mohli hosté dovršit krátce před koncem, kdy si špatně počínal Veselský a Coufal šel sám na bránu, při kličce se však vyhnal ze střeleckého úhlu a své skvělé představení třetím gólem nezavršil.

Do první branky šlo o vyrovnané utkání, poté jsme se nemohli vzpamatovat a Kouty odskočily na rozdíl dvou gólů. Litovat můžeme neproměněných šancí z úvodu druhé půle, kdy jsme hráli opravdu skvěle a soupeř nestíhal, místo snížení si však necháme vstřelit gól ze situace, na kterou byli hráči upozorněni a bylo po zápase… Do konce podzimu máme těžký los a je třeba se zvednout a navázat na předešlé výkony. K těžkému utkání jedeme v neděli do Želetavy, začátek zápasu v 15:00!